Home / Copil / Brioșe cu nucă și banane

Brioșe cu nucă și banane

Ingrediente

3 banane

100 g miez de nucă

100 g zahăr

3 ouă

1 linguriță esență de vanilie

250 g făină

½ linguriță praf de copt

1 lingură scorțișoară

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron mai mare zdrobești bananele cu o furculiță, adaugi zahărul, ouăle și esența de vanilie și omogenizezi.

Adaugi făina cernută cu praful de copt, scorțișoara, miezul de nucă măcinat mai mare și amesteci. Așezi hârtii speciale în formele de brioșe.

Umpli ¾ cu aluat formele și le introduci în cuptorul încins pentru 25-30 de minute.

Le lași să se răcorească, după care le scoți din forme.  

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.