Home / Copil / Orez cremos cu lapte condensat

Orez cremos cu lapte condensat

Ingrediente

100 g orez cu bobul rotund; 500 ml lapte; 170 g lapte condensat; 2 batoane scorţişoară; 2  linguriţe esenţă de vanilie;

Mod de preparare

Pui 500 ml de lapte la fiert împreună cu 2 batoane de scorţişoară. După ce dă în clocot, stingi focul, acoperi cu un capac şi laşi 10-15 minute să infuzeze.

Scoţi batoanele de scorţişoară, adaugi lapetele condensat, orezul şi fierbi totul, la foc mic, amestecând din când în când, până când orezul s-a umflat, circa 30-40 de minute.

Iei cratiţa de pe foc, adaugi esenţa şi împarţi orezul în boluri mai mici.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.