Home / Copil / Scrimă și mișcare pentru sănătatea copiilor

Scrimă și mișcare pentru sănătatea copiilor

??????????

Din această săptămână, mişcarea “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS iniţiată de Fundaţia PRAIS are un nou partener, Federaţia Română de Scrimă (FRS). FSR se alătură SETS  pregătită să sprijine eforturile pentru prevenirea obezităţii în rândul copiilor, prin promovarea activităţilor fizice, sportului în şcoli.

Colaborarea a început odată cu Campionatul Naţional de Scrimă pentru copii, în cadrul căruia echipa PRAIS a premiat campionii FSR-ului cu materiale sportive şi educaţionale SETS.

„Este o onoare pentru noi să anunţăm că Federaţia Română de Scrimă devine de astăzi, parte a alianţei naţionale de valori SETS, care reuneşte 22 de parteneri publici, privați și organizaţii. Din toamnă vom avea alături de noi şi marile nume ale scrimei româneşti, cu care ne mândrim şi care vor fi adevărate modele pentru copii în cadrul lecţiilor deschise pe care le organizăm anual în şcolile cu învățământ primar”, a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.

Scrima este o ramură sportivă ce a fost prezentă în România aproape concomitent cu dezvoltarea sa în restul Europei, aceasta fiind introdusă în anul 1840 de către Gh. Asachi la „Academia Mihăileană” din Iaşi, ca materie obligatorie de exerciţii de gimnastică, alături de înot. Scrima românească a evoluat valoric continuu şi ascendent, iar acest lucru s-a materializat în obţinerea unui important număr de medalii la marile competiţii internaţionale: Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene, ajungând la un număr total de 189 de medalii.

„Federația Română de Scrimă este încântată să deschidă o colaborare cu Fundația PRAIS și sper ca împreună să îndreptăm cât mai mulți copii spre acest sport nobil care este scrima. Totodată, vreau să precizez faptul că scrima este un sport care te disciplinează și te ghidează în viața de zi cu zi, în tot ceea ce faci: serviciu, alimentație, ocupațiile din timpul liber și nu numai. Scrima te face să devii un om mai performant și mai echilibrat. În zilele noastre afirmația „minte sănătoasă în corp sănătos” este foarte la modă. Oamenii își dau cu adevărat seama de beneficiile pe care sportul le aduce în viața lor. Faceți sport cât mai mult și îndemnați-vă copiii către sport!”, a declarat Mihai Covaliu, Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.