Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Salată verde cu avocado și sfeclă roșie

Salată verde cu avocado și sfeclă roșie

Ingrediente

400 g mix de salată verde

1 sfeclă roșie mică fiartă

2 avocado

1 ceapă roșie medie

1 linguriță semințe de susan

2 lingurițe miez semințe de dovleac

câteva fire de mărar

Pentru dressing

½ linguriță muștar

3 linguri ulei de măsline

2 linguri oțet balsamic

1 cățel de usturoi

sare

piper

Mod de preparare

Cureți sfecla de coajă și o tai cuburi. Scoți sâmburii și pulpa de la avocado, după care îl tai bucăți, felii sau cubulețe, după preferință. Ceapa o cureți și o tai julien, iar salata o speli și o usuci bine, după care o împarți în două boluri pentru salată. Împrăștii peste salată sfecla, avocado, ceapa roșie, puțin mărar și presari semințe de susan și semințe de dovleac.

Într-un castronel, amesteci  muștarul cu uleiul de măsline, oțetul balsamic, usturoiul pisat, sare și piper, după gust. Torni dressingul peste salată în momentul în care o servești și amesteci ușor.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.