
Salata pentru copii, o rețetă de Horia Vîrlan. Este sanatoasa, delicioasa si usor de preparat.
Ingrediente
3 tulpini de ţelină Apio
2 morcovi mici
¼ de varză nouă, de primăvară
1 gulie medie
1 măr verde mare
zeama de la o lămâie
4 felii şuncă de Praga
1 cană iaurt grecesc mai gras
1 linguriţă zahăr
sare
4 ridichi de lună, 4-6 fire de chivas, 1 felie de ardei gras roşu pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi, cureţi legumele şi le speli bine. Dai pe răzătoare morcovii, gulia, mărul şi le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie. Toci tulpinile de ţelină şi varza în fâşii foarte subţiri şi amesteci toate legumele şi mărul într-un bol.
Separat, într-un bol încăpător, amesteci iaurtul cu un praf de sare, zaharul şi restul de zeamă de lămâie. Pui crudităţile peste iaurt, amesteci bine şi dai salata la frigider pentru o oră.
Tai feliile de şuncă sub forma unor aripioare de fluture, le aşezi pe farfurie, iar din salata de crudităţi formezi corpurile fluturaşilor. Căpşorul fluturaşilor îl faci din ridichi, antenele din fire de chivas şi bulinuţele de pe aripi din ardei gras roşu.
Pe langa aceasta salata pentru copii, mai poti pregati si Pate de ficat cu morcov.
Reteta susținuta de Asociația Educație pentru Suflet!