Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Salată de cușcuș și sfeclă roșie

Salată de cușcuș și sfeclă roșie

Ingrediente
300 g sfeclă roșie;

30 ml oțet de mere;

30 g zahăr;

100 g brânză feta;

1 fir ceapă verde;

200 g cușcuș mai mare;

1 lingură oțet balsamic alb;

2 linguri ulei de măsline;

sare
Mod de preparare
Cureți sfecla, o speli, o tai bucăți mai mari și o pui la fiert în apă cu sare și oțetul de mere circa 40 de minute. Sfecla trebuie să fie moale, dar fermă. O scoți din apă, o lași să se răcească, după care o tai cubulețe. Într-un castronel, sfărâmi brânza cu furculița. Tai ceapa verde mărunt.
Fierbi cușcușul în apă clocotită puțin sărată timp de 10 minute, după care îl scurgi și-l lași să se răcească. Adaugi cubulețele de sfeclă peste cușcuș, oțetul balsamic, zahărul, uleiul de măsline și puțină sare. Amesteci și dai salata la frigider 10 minute. Înainte să o servești pui ceapa și brânza și amesteci.
Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.