Friganele sub formă de bastonașe! Se pregătesc foarte repede și sunt iubite de cei mici. Le servești simple sau cu fructe de pădure, putând fi un mic-dejun consistent și delicios!
Ingrediente
6 felii de pâine de casă pătrată (circa 1,5 cm grosime)
3 ouă
2 linguri zahăr tos
1 pachețel zahăr vanilat
400 ml lapte
ulei de prăjit
Mod de preparare
Tai feliile de pâine în trei. Bați într-un castron ouăle cu zahărul tos și cel vanilat, adaugi laptele și omogenizezi.
Înmoi fiecare bastonaș de pâine în amestecul de ou. Le prăjești în puțin ulei încins, pe ambele părți, la foc mic, până se rumenesc frumos.
Servești friganelele presărate cu zahăr pudră, alături de fructe proaspete sau înghețată. Sunt delicioase și simple!
O altă rețetă pe lângă aceasta de friganele este si Friganele cu parmezan și cașcaval
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!