Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Salată cu pui și prune uscate

Salată cu pui și prune uscate

Ingrediente

4 ouă; 250 g piept de pui; sare; 2 castraveți murați; 200 g șuncă de pui; 100 g prune uscate; 100 g brânză tare; 50 g miez de nucă; 200 g maioneză; piper; 2 morcovi; 1 ridiche albă

Mod de preparare
Fierbi ouăle tari, le pui în apă rece și le cureți de coajă, după care separi gălbenușurile de albușuri. Speli pieptul de pui și îl fierbi în apă cu sare, după care îl lași să se răcească și îl tai mărunt.

Pui pieptul de pui într-un castron, adaugi castraveții tocați cubulețe și storși de zeamă, șunca și prunele uscate tăiate cuburi. Pui și brânza dată pe răzătoarea mică, maioneza, nuca zdrobită, albușurile tocate, sare și piper. Așezi salata pe un platou pătrat mai înalt și o pui la frigider.

Razi gălbenușurile și cureți de coajă morcovii și ridichea. Cu un curățător de legume le tai felii subțiri. Presari salata cu gălbenușul ras și deasupra formezi o fundă din legume (ca în imagine).

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.