Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Rozmarinul, aromă delicioasă

Rozmarinul, aromă delicioasă

Ierburile aromatice dau un plus de savoare mâncărurilor. Printre cele mai îndrăgite de mine se află și rozmarinul. Vă împărtășesc și vouă ce am aflat eu despre el:

  • Rozmarinul este un arbust mic, cu frunze aciculare, mereu verzi, care face parte din familia mentei. Pe lângă aroma deosebită, acesta este bogat în fier, calciu, vitamina B6 și antioxidanți.
  • În bucătărie merge foarte bine la pregătirea preparatelor din carne (pui, miel, vită, porc), dar și la cele din legume. Se combină perfect cu roșiile, cartofii, vinetele, morcovii, fasolea verde sau dovleceii. De asemenea, poate fi folosit și la deserturi: în budinci, înghețate, limonade sau mousse-uri.
  • Înainte să adaugi rozmarinul în mâncare este bine să-l freci între degete, astfel activându-se uleiurile esențiale, sau să-l toci. Indicat este să îl adaugi la sfârșitul preparării.
  • Rozmarinul se găsește în două variante: proaspăt sau uscat. Dacă cumperi proaspăt îl poți păstra la frigider într-o pungă de hârtie și apoi în una de plastic.

Daca vrei să usuci rozmarinul, este simplu. Îl lași într-o cameră întunecată, uscată și caldă.  Îl depozitezi într-un recipient bine sigilat, ferit de lumină și umezeală.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.