Rozmarinul face parte din categoria ierburilor aromatice care dau un plus de savoare mâncărurilor. Unele mâncăruri nu ar fi la fel de delicioase fără el. Vă împărtășesc și vouă ce am aflat eu despre el:
- Rozmarinul este un arbust mic, cu frunze aciculare, mereu verzi, care face parte din familia mentei. Pe lângă aroma deosebită, acesta este bogat în fier, calciu, vitamina B6 și antioxidanți.
- În bucătărie merge foarte bine la pregătirea preparatelor din carne (pui, miel, vită, porc), dar și la cele din legume. Se combină perfect cu roșiile, cartofii, vinetele, morcovii, fasolea verde sau dovleceii. De asemenea, poate fi folosit și la deserturi: în budinci, înghețate, limonade sau mousse-uri.
- Înainte să adaugi rozmarinul în mâncare este bine să-l freci între degete, astfel activându-se uleiurile esențiale, sau să-l toci. Indicat este să îl adaugi la sfârșitul preparării.
- Rozmarinul se găsește în două variante: proaspăt sau uscat. Dacă cumperi proaspăt îl poți păstra la frigider într-o pungă de hârtie și apoi în una de plastic.
Dacă vrei să usuci rozmarinul, este simplu. Îl lași într-o cameră întunecată, uscată și caldă. Îl depozitezi într-un recipient bine sigilat, ferit de lumină și umezeală.
Un alt articol interesant despre plantele aromatice este și Condimentele potrivite pentru copii