Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / 3 motive pentru a consuma mai multe rădăcinoase

3 motive pentru a consuma mai multe rădăcinoase

radacinoasele

Radacinoasele (morcovii, păstârnacul, țelina etc.) sunt benefice pentru organism și rezistă foarte mult timp dacă sunt păstrate în condiții optime. Iată 3 motive bune pentru a le consuma mai des.

Sunt benefice pentru sistemul digestiv

Fibrele alimentare sunt micile „mături” ale intestinelor noastre, deoarece le stimulează motilitatea și astfel se favorizează eliminarea regulată. În plus, acestea conțin „prebiotice”, care vor hrăni bacteriile bune care populează sistemul digestiv. Prin volumul pe care il ocupa in stomac, fibrele fac posibila realizarea unei senzatii de satietate in timpul meselor.

Deoarece rădăcinoasele conțin aproximativ 1 până la 2 g de fibre pe jumătate de cană, ele sunt printre cei mai buni aliați în a oferi sistemului digestiv instrumentele de care are nevoie pentru a funcționa optim.

Se păstrează mult timp

Dacă sunt depozitate corespunzător, unele dintre ele, cum ar fi morcovul și păstârnacul, se vor păstra până la 4 săptămâni. Astfel, este mai puțin probabil să le arunci, deoarece nu trebuie să le consumi odată cumpărate. Pentru a realiza acest lucru, metoda optimă de conservare este păstrarea lor într-o pungă de plastic perforată în frigider. Cu toate acestea, radacinoasele sunt deja vândute în acest tip de ambalaj. 

De asemenea, le poți toca și ține la congelator până la 6 luni.

Sunt versatile în bucătărie

Rădăcinoasele crude, la grătar, fierte, înăbușite, piure… sunt foarte versatile în bucătărie. Aromele lor merg adesea bine împreună, se potrivesc bine cu proteinele cu care sunt asociate la mese, iar textura lor mai dură le face să reziste bine la gătirea lentă. 

Mai poti citi despre beneficiile telinei in Telina, superleguma din farfuria noastra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.