Ingrediente
PENTRU ALUAT: 200 g făină; 100 g mălai; 1/2 pliculeț praf de copt; 1 praf de sare; 100 g unt; 1 ou. PENTRU UMPLUTURĂ: 250 g smântână; 3 felii groase șuncă de pui sau curcan; 3 ouă; 3 cartofi noi potriviți; 100 g mazăre congelată; 1 ardei gras roșu; sare; piper
Mod de preparare
Cerni făina cu mălaiul şi praful de copt. Amesteci untul moale cu oul, un praf de sare și patru linguri de apă rece. Încorporezi amestecul de făină și frămânți un aluat elastic pe care-l dai la frigider 30 de minute.
Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi tai cubulețe. Cureți ardeiul de semințe și-l tai cuburi. Așezi legumele într-o sită împreună cu mazărea și o așezi pe un vas cu apă care clocotește. Acoperi sita cu un capac și lași 40 de minute.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, îmbraci o formă de tartă cu el, apăsând pe margini și îl înțepi cu o furculiță.
Pui legumele preparate la abur în formă, șunca tăiată cubulețe și torni peste ele smântâna amestecată cu ouăle, puțină sare și piper. Introduci forma în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40-45 de minute. O poți servi caldă sau rece, alături de o salată.
Foto: Photoland/Photocuisine