
Ingrediente
Pentru aluatul de ciocolată
200 g ciocolată neagră
85 g făină
175 g unt moale
175 g zahăr
3 ouă + 1 gălbenuș
1 lingură praf de copt
Pentru pasta de dovleac
175 g piure de dovleac
15 g făină
25 g zahăr
1 ou
1 lingură scorțișoară măcinată
1 vârf de cuțit cu anason măcinat
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la170°C. Topești ciocolata cu untul pe baie de aburi. Mixezi într-un castron ouăle întregi cu gălbenușul, un praf de sare și zahărul tos până se albesc. Încorporezi ciocolata topită cu untul, adaugi făina cernută cu praful de copt și omogenizezi compoziția.
Pentru piureul de dovleac, bați oul cu zahărul până se albește, adaugi piureul de dovleac, scorțișoara și anasonul și amesteci. La final încorporezi făina.
Torni aluatul de ciocolată într-o tavă 28×28 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și deasupra torni uniform pasta de dovleac. Cu ajutorul unei furculițe sau a unui cuțit amesteci ușor pentru a obține un efect marmorat.
Introduci tava în cuptor pentru 30 de minute. Faci testul scobitorii. Dacă iese curată, este gata. Lași prăjitura să se răcească în tavă, după care o tai bucăți și o servești. Dacă dorești, o poți presăra cu zahăr pudră.