Home / Copil / Negresă cu piure de dovleac

Negresă cu piure de dovleac

Ingrediente

Pentru aluatul de ciocolată

200 g ciocolată neagră

85 g făină

175 g unt moale

175 g zahăr

3 ouă + 1 gălbenuș

1 lingură  praf de copt

Pentru pasta de dovleac

175 g piure de dovleac

15 g făină

25 g zahăr

1 ou

1 lingură scorțișoară măcinată

1 vârf de cuțit cu anason măcinat

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la170°C. Topești ciocolata cu untul pe baie de aburi. Mixezi într-un castron ouăle întregi cu gălbenușul, un praf de sare și zahărul tos până se albesc. Încorporezi ciocolata topită cu untul, adaugi făina cernută cu praful de copt și omogenizezi compoziția.

Pentru piureul de dovleac, bați oul cu zahărul până se albește, adaugi piureul de dovleac, scorțișoara și anasonul și amesteci. La final încorporezi făina.

Torni aluatul de ciocolată într-o tavă 28×28 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și deasupra torni uniform pasta de dovleac. Cu ajutorul unei furculițe sau a unui cuțit amesteci ușor pentru a obține un efect marmorat.

Introduci tava în cuptor pentru 30 de minute. Faci testul scobitorii. Dacă iese curată, este gata. Lași prăjitura să se răcească în tavă, după care o tai bucăți și o servești. Dacă dorești, o poți presăra cu zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.