Pui umplut cu ciuperci

Ingrediente

1 pui mai mare; sare; 1 ceapă; 2 căței usturoi; 300 g ciuperci; 100 g unt; piper; 200 g telemea rasă; 1 lingură busuioc tocat; 1 linguriță pastă de ardei roșu sau de tomate

Mod de preparare
Cureți și speli puiul, apoi îl usuci cu prosoape absorbante și îl condimentezi cu sare. Pui jumătate de unt într-o tigaie, adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt și lași un minut. Pui ciupercile spălate foarte bine și tocate mărunt. Condimentezi cu sare și piper și lași pe foc până scade zeama lăsată de ciuperci.

Dai tigaia deoparte de pe foc, adaugi brânza rasă, busuiocul și pasta de ardei roșu. Umpli puiul cu amestecul de ciuperci și coși deschizătura. Așezi puiul într-un vas termorezistent și îl ungi cu untul topit rămas.  Îl introduci în cuptorul  încins la 180°C până devine auriu (circa 70 de minute). Îl servești cu cartofi fierți mici sau cu ce fel de garnitură îți place.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.