
Ingrediente
200 g griș
500 ml lapte
500 ml apă
300 g brânză de vaci
coaja de la o portocală
coaja de la o lămâie
50 g unt
1 esență de vanilie
4 ouă
250 g zahăr
1 praf de sare
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Pui laptele, apa, untul, 50 g de zahăr și coaja de la portocală și lămâie rase într-o cratiță și când dă în clocot adaugi grișul în ploaie și amesteci continuu. Lași pe foc până se îngroașă, după care dai grișul să se răcească.
Bați ouăle cu zahărul până își dublează volumul și obții o cremă deschisă la culoare.
Adaugi brânza de vaci scursă bine peste grișul rece, ouăle, esența de vanilie și omogenizezi compoziția cu mixerul la viteză mare pentru a obține o cremă fină, fără cocoloașe de griș.
Torni aluatul într-o formă de tort de 26 cm unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încins la 180 de grade pentru o oră. Trebuie să se rumenească foarte bine.
Lași desertul să se răcească în formă câteva ore înainte să-l tai. Îl presari cu zahăr pudră înainte de servire.