Home / Copil / Prăjitură cu griș și brânză de vaci

Prăjitură cu griș și brânză de vaci

Ingrediente

200 g griș

500 ml lapte

500 ml apă

300 g brânză de vaci

coaja de la o portocală

coaja de la o lămâie

50 g unt

1 esență de vanilie

4 ouă

250 g zahăr

1 praf de sare

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pui laptele, apa, untul, 50 g de zahăr și coaja de la portocală și lămâie  rase într-o cratiță și când dă în clocot adaugi grișul în ploaie și amesteci continuu. Lași pe foc până se îngroașă, după care dai grișul să se răcească.

Bați ouăle cu zahărul până își dublează volumul și obții o cremă deschisă la culoare.

Adaugi brânza de vaci scursă bine peste grișul rece, ouăle, esența de vanilie și omogenizezi compoziția cu mixerul la viteză mare pentru a obține o cremă fină, fără cocoloașe de griș.

Torni aluatul într-o formă de tort de 26 cm unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încins la 180 de grade pentru o oră. Trebuie să se rumenească foarte bine.

Lași desertul să se răcească în formă câteva ore înainte să-l tai. Îl presari cu zahăr pudră înainte de servire.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.