Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu gem de zmeură

Prăjitură cu gem de zmeură

Ingrediente

125 g făină; 130 g zahăr pudră; 1 linguriță scorțișoară; un praf de sare; 125 g miez de nucă; 1 gălbenuș; 100 g unt; 100 g gem de zmeură; 100 g jeleu de zmeură;
50 g ciocolată albă

Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul pudră, scorțișoara și un praf de sare. Adaugi miezul de nucă măcinat, gălbenușul și untul tăiat cubulețe. Frămânți un aluat neted, pe care îl lași la frigider 30 de minute.

Întinzi aluatul într-un dreptunghi de 5 mm grosime, îl așezi pe o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încălzit la 180°C pentru 12 minute.
Tai blatul în două. Ungi o parte cu gemul de zmeură și acoperi cu a doua parte de blat. Prepari jeleul conform indicațiilor de pe pachet, îl torni peste prăjitură, îl întinzi și dai prăjitura la rece până se întărește jeleul.

Topești ciocolata albă pe baie de aburi și decorezi prăjitura ca în imagine. O tai bucăți și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.