Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu cremă de căpșune

Prăjitură cu cremă de căpșune

Ingrediente
Pentru aluat
6 ouă
200 g zahăr pudră
200 g făină
1 linguriță praf de copt
Pentru cremă

120 ml lapte
2 linguri făină
200 g unt
100 g zahăr pudră
150 g căpșune
Pentru decor
50 g ciocolată albă
8 căpșuni mici
ciocolată cu lapte topită

Mod de preparare
Bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul pudră și bați până se topește. Adaugi gălbenușurile treptat și mixezi până se omogenizează. Pui pe toată suprafața făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt. O introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 15-20 de minute, după care lași blatul să se răcească.
Într-o crăticioară cu fundul gros, amesteci, cu un tel, făina cu laptele, o pui pe foc până se îngroașă, amestecând constant. Dai deoparte și lași să se răcească. Mixezi untul moale cu zahărul pudră până devine spumă, după care, treptat, pui din budinca rece. La final, încorporezi căpșunele făcute piure și trecut prin sită.

Tai blatul în două și le umpli cu ¾ de cremă. Restul de cremă o întinzi deasupra prăjiturii și presari ciocolată albă rasă. O dai la frigider pentru câteva ore ca să se întărească crema. O tai în pătrățele și le decorezi cu jumătăți de căpșune introduse în ciocolată topită (ai grijă ca ciocolata să fie întărită).

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.