Home / Copil / Prăjitură  cu brânză și mere

Prăjitură  cu brânză și mere

Prajitura cu mere si branza este un desert pe care poți să-l pregătești tot timpul anului, dar cu precădere toamna, când merele sunt cele mai aromate. Este o combinație superdelicioasă, pe care vă invităm să o încercați.

Ingrediente
PENTRU ALUAT: 240 g făină; 80 g zahăr pudră; 1 linguriță praf de copt; 1 plic zahăr vanilat; 1 ou; 160 g unt. PENTRU UMPLUTURĂ: 500 g brânză de vaci; 3 ouă; 160 g zahăr pudră; 1 plic zahăr vanilat; 1 lămâie; 4 mere mici roșii
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul pudră, cel vanilat și praful de copt. Adaugi oul, untul rece tăiat bucăți, amesteci și frămânți un aluat potrivit de tare, pe care-l pui la frigider 30 de minute.
Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară de 1 cm grosime și o așezi într-o tavă medie îmbrăcată cu foaie de copt.

Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci cu ouăle, zahărul pudră și cel vanilat, coaja rasă și zeama de la o jumătate de lămâie și întinzi crema obținută peste foaia de aluat.
Speli merele, le scobești căsuța semințelor și le tai inele de 2 cm grosime. Le stropești cu zeamă de lămâie și le așezi peste brânză, la distanță mică unele de altele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 45 de minute. Lași prăjitura să se răcească, o tai bucăți și o servești.

O altă prajitura cu mere pe care o poți pregăti este și Trigoane cu mere și lămâie

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.