Home / Bebelus / Alimentatie / Poți da lapte de vacă, dar…

Poți da lapte de vacă, dar…

Multe mămici își pun întrebarea de ce bebelușul nu are voie să mănânce lapte de vacă până la 9 luni. Bunica spune că este cel mai bun! Cum este de fapt laptele de vacă și cât de bine îi face bebelușului afli în rândurile de mai jos.

Deși laptele de vacă este o sursă bună de calciu, vitamina D și proteine, nu oferă aceiași nutrienți ca laptele matern sau formula pentru sugari. Are un conținut scăzut de fier, un element esențial pentru creșterea fizică și mentală, și alți nutrienți importanți necesari pentru o dezvoltare sănătoasă. După 9 luni, laptele integral de vacă este o alegere bună pentru a completa o dietă variată, dar nu ar trebui să înlocuiască o masă.

Pentru a realiza o dietă echilibrată, bebelușului trebuie să-i dai să mănânce o mare varietate de alimente nutritive din toate grupurile alimentare (legume și fructe, produse din cereale, lapte și derivate din acesta și carne). De exemplu, cerealele bogate în fier, cartofii dulci și bananele sunt printre primele alimente care pot fi introduse în alimentația solidă a bebelușului.

Până când copilul tău mănâncă aproximativ aceleași alimente ca restul familiei, laptele de vacă nu poate aduce organismului toți nutrienții necesari.

Așa cum îți spuneam mai sus, medicii pediatri recomandă să nu introduci laptele de vacă până la vârsta de 9 luni și să limitezi consumul la 750 ml pe zi. Cel mai bine este să întrebi medicul copilului tău dacă este bine sau nu să-i dai lapte integral de vacă.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.