Home / Copil / Plăcintă cu “resturi” de friptură

Plăcintă cu “resturi” de friptură

rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

200-300 g friptură de curcan (sau orice altă friptură)

3 fire ceapă verde

3 fire usturoi verde

100 g mazăre

½ morcov ras

½ legătură pătrunjel

½ legătură mărar

sare

piper

3-4 linguri ulei de măsline

100 ml smântână pentru gătit

1 praf curcuma

1 foaie aluat pentru foietaj

1 ou mic

Mod de preparare

Tai carnea cubulețe și o sotezi împreună cu condimentele, morcovul ras, ceapa și usturoiul tocate mărunt.  Adaugi 50 ml de apă, mazărea și lași 5 minute pe foc mic. Ungi o tavă mică cu ulei și întinzi puțin aluatul cu sucitorul.

Oprești focul la carne, adaugi smântâna, mărarul, pătrunjelul tocate mărunt, curcuma și condimentezi cu sare și piper. Torni totul în tavă și acoperi cu foaia de aluat.  Decupezi aluatul pe margini, dar lași să depășească 1 cm, după care îl împăturești ușor pe marginile tăvii.

Ungi aluatul cu ou, îl crestezi puțin pe mijloc și introduci tava în cuptorul încins la 170ºC pentru 15-20 de minute. Aluatul trebuie să devină auriu.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.