Plăcintă cu dovleac - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente
PENTRU ALUAT
300 g făină

140 ml apă

1 plic drojdie uscată

1 linguriță zahăr brun

1 praf sare

30 ml ulei de măsline

1 praf scorțișoară

PENTRU UMPLUTURĂ
500 g dovleac proaspăt, decojit și dat pe răzătoare

1 linguriță scorțișoară

4 linguri miere sau 3 linguri zahăr brun

Mod de preparare
Pui ingredientele pentru aluat în vasul robotului și frămânți 10 minute la viteză mica. Dacă îl frămânți cu mâna rulezi aluatul cu podul palmei înainte și înapoi timp de 10 minute. Cu cât frămânți mai mult cu atât aluatul devine fin și elastic. Îl lași să crească 30 minute într-un loc cald.

Între timp, pui toate ingredientele pentru umplutură într-o cratiță antiaderentă, o așezi pe foc și lași până scade lichidul lăsat de dovleac. Îl lași la răcit.

Lovești aluatul de 2-3 ori cu pumnul pentru a scoate bulele de aer, întinzi două foi groase de 0,5 cm. Întinzi dovleacul pe foi, uniform, lăsând câte 1 cm pe margini. Rulezi cu grijă și așezi plăcintele pe o tavă cu hârtie de copt și le înțepi cu furculița din loc în loc. Introduci tava în cuptorul încins la 180 grade pentru 20-25 de minute, până când aluatul capătă o culoare aurie. O lași să se răcească, după care o tai felii și o pudrezi cu zahăr (opțional).

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.