Home / Copil / Piure de spanac cu ouă ochiuri

Piure de spanac cu ouă ochiuri

Pentru cei mici, și chefii experimentați se joacă în farfurie. Cu ceva timp în urmă, Horia Vîrlan publica în paginile revistei Pap tot câteva rețete pentru pitici. Mâncare bună, farfurii vesele! Astăzi, Piure de spanac  cu ouă ochiuri. In umatoarele trei zile voi publica alte trei retete.

Ingrediente pentru 4 persoane

500 g spanac congelat

2 căţei usturoi

1 lingură unt

1 lingură făină

1 cană lapte

4 ouă

câteva picături ulei pentru uns tigaia

1 vârf de cuţit nucşoară rasă

1 linguriţă sare

Pentru decor

4 felii pâine

2 măsline

2 fire pătrunjel

Mod de preparare

  1. Decongelezi spanacul şi-l storci bine. Încingi untul într-o cratiţă, adaugi făina şi amesteci continuu ca să nu se ardă şi să se prindă de vas. Pui spanacul, laptele şi amesteci continuu. Laşi să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute.
  2. La jumătatea timpului de fierbere, adaugi usturoiul tăiat feliuţe subţiri, sarea şi nucşoara. Dacă se îngroaşă prea mult, mai adaugi lapte. Opreşti focul şi pasezi piureul cu un mixer de mână.
  3. În timp ce spanacul fierbe, ungi o tigaie cu puţin ulei şi faci ouăle ochiuri. Tai feliile de pâine sub forma unor trupuri de fetiţe sau de băieţei (dar fără cap), iar din măsline faci ochişorii şi guriţele.
  4. Aşezi piureul de spanac pe farfurii plate, tai ouăle ochi cu o formă rotundă pentru a le oferi o imagine de cap, după care le aşezi (ouăle ochi) pe piureul de spanac, ataşându-le ochişorii şi guriţele din măsline. Părul îl formezi din pătrunjel şi la final le ataşezi şi corpurile din pâine.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.