Home / Copil / Peste 180 de școli s-au reunit în a II-a ediție a proiectului național „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT

Peste 180 de școli s-au reunit în a II-a ediție a proiectului național „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT

A II-a ediție a proiectului național educațional „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT inițiat de Fundația PRAIS în parteneriat cu Nestlé România debutează în peste 180 de școli cu ciclu primar, din 31 de județe din țară.

În premieră, metodologiile dezvoltate de echipa Fundației PRAIS au condus la crearea unui spațiu digital PACT „no paper”, care permite comunicarea integrată pe platforme social media cu cele peste 350 de cadre didactice implicate în proiect. Procesul de învățare rapidă este facilitat de accesul gratuit la e-book-ul PACT și la filmele scurte educaționale aflate pe canalul YouTube al proiectului.

Plantăm pentru al doilea an semințele grijii față de natură în rândul copiilor de vârstă școlară din țara noastră în cadrul proiectului PACT. Conservarea și protejarea resurselor planetei sunt noțiuni de bază ale unui comportament responsabil față de mediu pe care compania noastră îl promovează constant și prin acțiuni concrete inițiate în fiecare an”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé România.

În următoarele luni, se vor derula în școli lecțiile extracurriculare PACT bazate pe materialele de informare digitale și activitatea de desen cu tema „Pământul este casa noastră!”.

Dorința cadrelor didactice, a elevilor și familiilor de a participa alături de noi, la a II-a ediție PACT confirmă importanța pe care o acordă acestei cauze sociale. Deviza noastră este că prin educație și acțiune putem contribui cu adevărat la protejarea resurselor naturale, a faunei și florei planetei albastre!” a spus Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Odată cu sosirea primăverii în toate școlile participante în proiectul „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT se vor implementa acțiuni de plantare flori, arbuști, copaci și de îngrijire a acestora.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.