Home / Copil / O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Carnavalului”

O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Carnavalului”

„Noaptea Carnavalului” din acest an are loc la Opera Comică pentru Copii pe 11 și 12 februarie. Gândit sub forma unei călătorii muzicale, turul „Noaptea Carnavalului” înseamnă întâlniri cu personajele din spectacolele OCC, cu măști și costume de poveste, în decoruri interesante și într-o atmosferă de carnaval. Primul tur din zi începe la ora 19:30 pe 11 februarie, respectiv la ora 17:00 pe 12 februarie, următoarele fiind programate din jumătate în jumătate de oră.

La „Noaptea Carnavalului” vizitatorii au parte și de o experiență inedită: îmbarcați pe un vaporaș imaginar au ocazia să trăiască senzațiile interpretului atunci când se află pe o scenă, în lumina reflectoarelor. În plus, călătoria în culisele Operei Comice pentru Copii le dezvăluie spectatorilor și câteva dintre secretele scenei: o trapă ridică și coboară instrumentiștii sub privirile lor, un ecran uriaș cu leduri redă o imagine nocturnă a lagunei dinspre orașul Veneția, un aparat de fum revarsă în scenă valuri ca niște aburi. Mai presus de toate, participanții la „Noaptea Carnavalului” pot sta alături de interpreți, preluând în timp real energia creativă a acestora, vibrând pe aceeași coardă cu muzica, mișcările și gesturile lor. Înainte sau după tur, copiii au la dispoziție ateliere de creație inspirate din sărbătoarea carnavalului. Biletele la tururile organizate la „Noaptea Carnavalului” sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

Premierele până în iunie 2023 la Opera Comică pentru Copii

În stagiunea curentă a Operei Comice pentru Copii,  premierele care îi așteaptă pe copii în Sala Mare includ spectacolul de operă „Elixirul Dragostei”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu (în luna februarie), musicalul „Erus și Valea Recunoștinței”, regizat de Ana Crăciun Lambru (începând din aprilie), dar și un spectacol al copiilor din programul „School of Musical” (în luna iunie). Salonul Mozart găzduiește două producții noi: spectacolele de magie „Noaptea Magiei” (premiera în octombrie)  și „Universul Magiei” (începând din ianuarie), concepute de Bogdan Muntean. La Sala UnderGrant copiii o întâlnesc, în premieră, pe  „Heidi, fetița munților”, în regia Claudiei Ciobanu (începând din luna martie). De asemenea, cei mai mici spectatori (0-3 ani) continuă aventurile alături de personajul lor preferat, Bubu, în producția „Bubu la Zoo”, care poartă semnătura regizorală a Andreei Soare și Irinei Furdui (începând din luna ianuarie).

Opera „Elixirul dragostei”, în premieră la OCC din februarie

Opera Comică pentru Copii pregătește, la final de iarnă, cea mai „zăpăcită” comedie pentru familie din câte s-au văzut. Ingredientele operei „Elixirul dragostei”, căci despre celebra lucrare a lui Gaetano Donizetti este vorba, sunt din start sursă de umor: o iubire nemărturisită între un băiat sărac și o fată înstărită, un sergent seducător care pare că va distruge fericirea celor doi și o întreagă localitate care se îmbată fără să-și dea seama! Toate încurcăturile din această poveste sunt cauzate de sosirea doctorului Dulcamara, un escroc de zile mari care pretinde că are un medicament care rezolvă toate problemele: dureri diverse și boli de orice fel, dar mai ales probleme de dragoste.

Montarea de la Opera Comică pentru Copii, semnată de maestrul Cristian Mihăilescu, promite publicului de toate vârstele și mai multe momente comice decât oferă opera în sine. Va fi, nici mai mult, nici mai puțin, o întreagă aventură pentru personaje, interpreți și spectatori care implică salturi în timp, călătorii în spațiu, personaje din alte lumi și o mulțime de poante și aluzii la viața de zi cu zi, plus efecte și gaguri care vor face deliciul copiilor. Acest univers „amestecat”, aflat el însuși sub influența elixirului miraculos care te face să devii iubit de toți cei care-ți ies în cale și care este de fapt doar… vin franțuzesc este realizat de scenograful Adrian Damian, autor al mai multor creații de succes în teatrele din București, iar costumele sunt concepute de creatoarea Iolanda Mutu. Scenografia are în vedere folosirea la maximum a tuturor resurselor tehnice ale scenei de la Opera Comică pentru Copii, folosirea de efecte speciale, de decor și de lumini, o feerie de culori și costume spectaculoase.

Filmele revin în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii

Pe lângă spectacolele din stagiune, Sala Mare găzduiește și proiecții de filme. Programul din următoarea perioadă include două titluri foarte cunoscute și apreciate de familiile care au copii: „Frumoasa și Bestia” (4 februarie, ora 11:00) și  „Regele Leu” (11 februarie, ora 11). Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.