Home / Copil / Pericolul de a-ți lăsa singur copilul mic (chiar și pentru o perioadă scurtă de timp)

Pericolul de a-ți lăsa singur copilul mic (chiar și pentru o perioadă scurtă de timp)

Ce părinte, oare, nu a fost tentat să-și lase copilul singur, acasă sau în mașină, pentru câteva minute? Tu ai făcut-o. Este greșit? 

Bebelușul tău doarme profund. Profiți de ocazie pentru a face ceva de mâncare. Hopa! Îți lipsește, de exemplu, un ou, care este esențial pentru reușita rețetei. Magazinul este la colț. Durata totală a unei călătorii dus-întors este de aproximativ 4 minute. Ce faci?

Aștepți ca bebelușul să se trezească sau riști și dai o fugă la magazin. Îți spui că, în cel mai rău caz, se va trezi și va plânge puțin? Oare este bine să-l lași singur? 

Specialiștii susțin că un bebeluș nu ar trebui lăsat niciodată singur, acasă sau în mașină. Chiar dacă sunt două minute, nu știm ce se poate întâmpla cu un copil în două minute. S-arputea sufoca și nu va putea striga după ajutor. Este foarte vulnerabil.

Aceste câteva minute, care pot părea atât de banale, ar putea avea repercusiuni catastrofale. 

Un alt loc unde nu trebuie să lași copilul singur este mașina. Puiul tău de 3 ani a adormit în mașină în drumul tău către bancomat. În două minute scoți banii, dar oare ce s-ar putea întâmpla în minutele acelea?  Indiferent de motiv și de timpul scurt pe care ți-l aloci pentru a rezolva acel lucru, nu-ți lăsa niciodată copilul  sub 7 ani nesupravegheat în mașină.  

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.