Pere în vin roșu

Ingrediente

8 pere medii cu codițe

750 ml vin roșu

150 g zahăr

1 portocală netratată

1 baton scorțișoară

1 bucată anason stelat

Mod de preparare

Tai coaja de portocală fâșii și storci zeama. Pui într-o cratiță vinul, coaja și zeama de portocală, batonul de scorțișoară, anasonul și zahărul. O așezi pe foc și lași să fiarbă  10 minute, la foc mediu.

Cureți perele de coajă, dar le lași codițele. Scoți din vin batonul de scorțișoară, coaja de portocală și anasonul.

Așezi perele în poziție verticală într-o cratiță, torni vinul peste ele ușor, o acoperi cu un capac și lași fierbi 10 minute, la foc mic, având grijă să mai stropiți perele din când în când cu vin. Scoți perele, le așezi pe un platou și vinul îl mai fierbi până se reduce și devine un sos. Distribui

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.