Home / Copil / Clafoutis cu struguri

Clafoutis cu struguri

Ingrediente

400 g struguri negri boabe mai mici

150 g făină

4 ouă

150 g zahăr pudră

250 ml smântână

50 g unt

2 lingurițe esență de vanilie

sare

Mod de preparare

Speli boabele de struguri și le așezi pe prosoape absorbante. Topești untul și îl lași să se răcească. Preîncălzești cuptorul la 180°C.

Într-un castron, mixezi ouăle cu zahărul până devin o cremă, adaugi untul topit și răcit și mai mixezi un minut. Adaugi smântâna, un praf de sare, esența de vanilie, făina și omogenizezi compoziția.

Torni ¼  din aluat  într-o formă de tort  unsă cu unt și o introduci în cuptor pentru 10 minute. Scoți forma din cuptor, torni și restul de aluat și distribui deasupra boabele de struguri. O introduci din nou în cuptor pentru alte 45 de minute.

Lași prăjitura să se răcească în formă, după care desprinzi marginile formei și îl așezi pe un platou. Îl decorezi înainte de servire cu zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.