Paste Fettuccine Alfredo

Ingrediente

400 g paste Fettuccine

100 g unt de 80% grăsime

400 ml smântână dulce de gătit

2 căței usturoi

160 g parmezan ras

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj în apă cu sare,  după care le scurgi.

Cât timp fierb pastele pregătești sosul. Într-o tigaie, topești untul, pui usturoiul zdrobit cu lama unui cuțit și îl lași un minut, cât să se aromatizeze untul. Adaugi smântâna și când dă în clocot pui jumătate din parmezan, sare și piper măcinat, amesteci și răstorni totul într-un castron încăpător.

Adaugi în castron pastele scurse, restul de parmezan și amesteci bine. Dacă este necesar mai adaugi puțină apă în care au fiert pastele. Le servești imediat ca fel principal sau alături de o friptură sau o salată.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.