Home / Copil / Budincă de amaranth

Budincă de amaranth

Ingrediente

150 g amaranth

600 ml lapte

3 lingurițe unt

3 linguri miere

1 praf de sare

½ linguriță scorțișoară

Pentru servit

fructe proaspete sau fistic zdrobit

Mod de preparare

Speli amaranthul în mai multe ape, după care îl pui la fiert în lapte, adaugi untul și lași să fiarbă 25 de minute.

Când compoziția s-a îngroșat și omogenizat oprești focul, o lași să se răcorească, după care adaugi mierea, scorțișoara și amesteci. Pui budinca în castronele, o lași să se răcească complet și o decorezi cu fistic zdrobit sau fructe proaspete.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.