Home / Copil / Paste cu pui și ciuperci

Paste cu pui și ciuperci

Ingrediente

300 g paste (penne, spaghete…); 1 piept de pui mic; 1 ceapă; 300 g ciuperci champignon mici; 300 ml smânână de gătit; 2 căței usturoi; 100 g cașcaval; sare; piper; 1 lingură unt

Mod de preparare

Într-o tigaie mai mare, pui untul și când s-a topit adaugi ceapa tocată mărunt și lași câteva minute. Pui pieptul de pui tăiat fâșii sau cubulețe și lași până se albește. Adaugi ciupercile spălate foarte bine și tăiate felii, un polonic cu apă și lași să fiarbă totul înăbușit 20 de minute.

Cât timp se fierb ciupercile și puiul, fierbi pastele conform indicațiilor de pe pachet și le scurgi.

Adaugi smântâna peste pui și ciuperci, usturoiul pisat, condimentezi cu sare și piper și lași să dea într-un clocot. Pui 50 g de cașcaval dat pe răzătoare și lași până se topește. Pui pastele peste sos, amesteci și le servești cu cașcaval ras deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.