Ingrediente
300 g paste (penne, spaghete…); 1 piept de pui mic; 1 ceapă; 300 g ciuperci champignon mici; 300 ml smânână de gătit; 2 căței usturoi; 100 g cașcaval; sare; piper; 1 lingură unt
Mod de preparare
Într-o tigaie mai mare, pui untul și când s-a topit adaugi ceapa tocată mărunt și lași câteva minute. Pui pieptul de pui tăiat fâșii sau cubulețe și lași până se albește. Adaugi ciupercile spălate foarte bine și tăiate felii, un polonic cu apă și lași să fiarbă totul înăbușit 20 de minute.
Cât timp se fierb ciupercile și puiul, fierbi pastele conform indicațiilor de pe pachet și le scurgi.
Adaugi smântâna peste pui și ciuperci, usturoiul pisat, condimentezi cu sare și piper și lași să dea într-un clocot. Pui 50 g de cașcaval dat pe răzătoare și lași până se topește. Pui pastele peste sos, amesteci și le servești cu cașcaval ras deasupra.