Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Paste cu cârnați și măsline

Paste cu cârnați și măsline

Ingrediente

250 g paste penne

2 cepe medii

400 g cârnați Maestro mai groși de la Caroli

1 conservă roșii în bulion cubulețe

1 lingură pastă de tomate

4 căței mici de usturoi

1 linguriță busuioc uscat

1 lingură ulei

100 g măsline negre

1 ardei mic iute

sare

piper

400 ml apă sau supă de pui

pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, pui pastele la fiert în apă clocotită cu sare și le fierbi conform indicațiilor de pe pachet. Le scurgi și le lași deoparte.

Cureți ceapa și o dai pe răzătoare mare. Usturoiul îl toci mărunt. Pui uleiul la încins într-o tigaie mai mare, adaugi cârnații  Maestro de la Caroli tăiați rondele, ceapa și usturoiul și lași totul 5 minute, la foc mic, amestecând din când în când.

Adaugi în tigaie roșiile în bulion, pasta de tomate, ardeiul iute tocat mărunt, apa sau supa de pui și măslinele. Lași să fiarbă  circa 10-15 minute, la foc mic. Pui busuiocul, sare și piper, după gust, și mai dai în câteva clocote.

Pui pastele scurse, amesteci și acoperi cu un capac. Le lași 5 minute, după care le servești cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.