Home / Copil / Pască din smântână

Pască din smântână

Pasca din smantana nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre de Invierea Domnului! Usoara si delicioasa!

Ingrediente

1 kg smântână grasă 32% grăsime

7 ouă

7 linguri făină
5 linguri griș

200 g zahăr
2 lingurițe esență de vanilie

coaja rasă de la două lămâi bio

150 g stafide

1 linguriță esență de rom

un praf de sare

Mod de preparare

Amesteci într-un vas încăpător smântâna cu gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și esența de rom.

Adaugi grișul, făina, stafidele și omogenizezi. Încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare cu un praf de sare, amestecând de jos în sus.

Torni compoziția într-o formă de tort cu inel detașabil de 28 cm unsă și tapetată sau îmbrăcată cu hârtie de copt. Netezești și introduci forma în cuptorul încins la 180°C pentru o oră.

Scoți pasca din cuptor, o lași să se răcească în formă (ar fi bine de seara până dimineața), o scoți pe un platou și o decorezi cu ouă și figurine de ciocolată.

Pe lângă această rețetă de pasca din smantana mai poti pregati si Pască cu fructe.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.