Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Ciuperci umplute cu brânză de vaci

Ciuperci umplute cu brânză de vaci

ciuperci umplute cu branza

Ciuperci umplute cu branza. Sunt sanatoase și hrănitoare, numai bune pentru copiii care au implinit 3 ani. Până la această vârstă, specialiștii ne recomandă să evităm să le oferim copiilor ciuperci.

Ingrediente
6 ciuperci mari

300 g brânză de vaci

2 căței de usturoi mici

150 g șuncă de pui

1 ou

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Mai întâi, încălzești cuptorul la 210°C. Rupi codițele ciupercilor, le speli bine și le așezi într-un vas de copt uns cu puțin ulei.
Amesteci într-un bol brânza de vaci scursă bine cu uleiul de măsline, cu șunca tăiată cubulețe și cu usturoiul pisat. Condimentezi cu puțină sare și piper, pui oul și omogenizezi.

Umpli ciupercile cu crema de brânză și le introduci în cuptor pentru 15 minute. Le servești calde, ca aperitiv. Le servești calde!

Dacă ți-a plăcut această rețetă de ciuperci umplute cu branza, mai poti pregati și Ciuperci cu smantana si cascaval.

DE ȘTIUT!

Ciupercile Champignon sunt cele mai cunoscute în țara noastră. Acestea sunt recunoscute datorita continutului scazut in calorii si grasimi. Totodata, cercetatorii au descoperit ca au de patru ori mai multi antioxidanti decat ficatul de pui. Fiind un supe-aliment, ciupercile champignon pot fi gatite in paste, tarte, umplute, la gratar și chiar in tocanite.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.