Home / Copil / Parmentier cu resturi de pui

Parmentier cu resturi de pui

Ingrediente

400 g friptură de pui la cuptor rămasă

1 kg cartofi

50 g unt

50 ml lapte

100 g brânză Gruyere

sare

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 200ºC. Speli cartofii, îi cureți îi tai cuburi și îi pui la fiert. Când sunt fierți, îi scurgi de zeamă și îi pasezi. Adaugi laptele și untul și amesteci foarte bine. Condimentezi cu sare.

Friptura de pui rămasă o tai foarte mărunt. Într-un vas termorezistent mediu uns cu unt așezi un strat de piure, presari carnea și acoperi cu piure. Deasupra presari  brânza rasă și introduci vasul în cuptorul încins pentru 30 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.