Parfait în trei culori

O reteta de Corina Bacalu. Corina este adepta unui stil de viață sănătos ce are la bază alimentația de origine vegetală, mișcare și echilibru sufletesc. Povestea ei este așternută pe un blog ce îi poartă numele, iar în prezent prepară cu drag dulciuri raw vegan în Brașov, pictează, citește și se bucură de viață!

Ingrediente

100 g caise uscate

200 g fulgi de cocos

100 g miere

50 g ulei de cocos extravirgin

400 ml apă

100 g semințe chia

200 g căpșuni proaspete sau congelate

Mod de preparare

Hidratezi caisele în 150 ml de apă pentru câteva ore, după care le mixezi în blender până devin o cremă fină. Dacă cuțitul merge în gol, mai adaugi câte puțină apă până merge bine. Așezi compoziția, cu o linguriță, la baza paharelor.

Pui în blender fulgii de cocos împreună cu 250 ml de apă, 50 g miere, 50 g ulei de cocos și mixezi până se încorporează toate bine. Torni compoziția într-un vas, pui 50 g semințe de chia, amestecând energic cu o furculiță, și lași la hidratat 1-2 ore.

Pui căpșunile în blender cu 50 g de miere și mixezi. Pui totul într-un castron, adaugia 50 g semințe de chia, amestecând cu furculița, și lași să se hidrateze 1-2 ore.

Când budincile sunt ferme, le așezi cu o lingură peste crema de caise. Pui un strat mare de cocos și apoi căpșuni sau le alternezi în straturi.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.