Tartă cu musli și caise

Ingrediente

Pentru aluat
120 g făină
125 g de zahăr pudră
60 g unt
1 gălbenuș

1 portocală

Pentru umplutură
500 g caise proaspete
½ linguriță scorțișoară
2 linguri miere
50 g fulgi de ovăz sau amestec de ovăz, secară și fulgi de alac
2 linguri stafide
2 linguri alune tocate
2 linguri semințe (de floarea-soarelui, de dovleac sau de susan)
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina într-un castron, adaugi zahărul, coaja de portocală rasă, untul rece tăiat cuburi și amesteci cu degetele până obții un aluat nisipos.  Pui gălbenușul, 2 linguri suc de portocale și frămânți un aluat neted, pe care îl învelești în folie de plastic și-l pui la frigider pentru 30 de minute.

Scoți sâmburii la caise și le tai bucăți. Le pui într-o crăticioară, adaugi scorțișoara, 3 linguri de suc de portocale și le fierbi timp de 20 de minute, amestecând constant. Întinzi aluatul în foaie și îmbraci cu el o formă de tartă. Îl înțepi din loc în loc cu o furculiță. Așezi peste o hârtie de copt, pui fasole uscată și o introduci în cuptorul încins la 180º C pentru 10 minute . Scoți hârtia cu fasole și mai lași blatul să se coacă 5 minute, după care îl lași să se răcească.

Amesteci semințele cu alunele tocate mărunt, cu fulgii de ovăz, mierea, stafidele și o lingură suc de portocale. Umpli tarta cu caisele, presari amestecul de semințe cu fulgi și o introduci la cuptor pentru  15 minute la 180 ° C. O servești caldă sau rece.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.