Pancakes cu dovleac

Ingrediente

3 ouă;

100 g unt;

100 ml lapte;

150 g piure de dovleac;

100 g făină;

100 g zahăr;

10 g praf de copt;

½ linguriță scorțișoară;

miere și miez de nucă pentru servit

Mod de preparare:

Bați gălbenușurile cu zahărul până se albesc, adaugi untul moale, laptele, piureul de dovleac și omogenizezi. Adaugi scorțișoara și făina cernută cu praful de copt și omogenizezi. La final, încorporezi albușurile bătute spumă tare cu un praf de sare, amestecând ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.

Ungi o tigaie pentru clătite cu unt, o încingi bine și pui un polonic mic cu aluat. În momentul în care se formează găurele, o întorci. Așezi clătitele una peste alta pentru a se păstra temperature constantă. Servești clătitele cu miere și miez de nucă. Dacă dorești, poți face și clătite mai mici. Poți așeza două în tigaie

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.