Home / Copil / Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac. Este frig afară și nu ar fi rău să dați drumul cuptorului și să pregătiți împreună cu cei mici această plăcintă cu dovleac!

Ingrediente

Pentru umplutură

1 kg dovleac dat pe răzătoare

1 linguriță  scorțișoară

1 linguriță esență de vanilie

6 linguri zahăr

1 praf de sare

2 linguri griș

Pentru foi

250 ml lapte

500 g făină albă superioară 000 Băneasa

1 ou

6 g drojdie uscată

2 linguri zahăr

1 praf de sare

100 ml ulei

Mod de preparare

Pui într-o cratiță dovleacul ras împreună cu zahărul, sarea, scorțișoara și esența de vanilie . După ce se înmoaie, adaugi grișul și mai lași un minut. Dai deoparte să se răcească compoziția.

Cerni făina într-un vas mai încăpător, faci o gaură în mijloc, adaugi laptele călduț, drojdia, zahărul, un praf de sare, oul bătut și amesteci până încorporezi făina. La final adaugi uleiul treptat și frămânți un aluat care nu se mai lipește de vas. Îl acoperi cu un prosop și îl lași să crească, într-un loc cald, până își dublează volumul.

Citeste Sfaturi pentru reușita unui aluat dospit .

Împarți aluatul și umplutura în trei părți. Iei prima bucată de aluat, o frămânți ușor și o întinzi într-o foaie subțire de 4-5 mm.  Pui o parte din dovleac, îl întinzi pe toată suprafața, aduci capetele spre interior și rulezi cât mai strâns.

Repeți procedura și cu celelalte ingrediente, așezi plăcintele în tavă pe hârtie de copt, le ungi cu ou bătut cu o lingură de lapte și introduci tava în cuptorul încins la 180°C pentru 40 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra.

Lași plăcinta să se răcească, după care o tai și o servești. Le poți presăra cu zahăr pudră.

Poate te mai interesează și Chec cu dovleac și nuci.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.