Pâine Nor

Ingrediente

3 albușuri mari 

2,5 linguri zahăr

10 g amidon de porumb

1 linguriță zeamă de lămâie

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 150°C. Într-un bol de inox degresat bine și uscat pui albușurile și le bați până se formează spumă ușor, după care  adaugi câte o lingură de zahăr și bați cu putere până se formează bule mici.

Pui zeama de lămâie, cerni amidonul deasupra și bați până se formează o bezea tare și lucioasă.

Împarți bezeaua în 6 grămăjoare, pe care le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și formezi din ele movile.

Introduci tava în cuptorul încins și coci 20-25 de minute. Exteriorul va fi de un maro auriu deschis. Le lași să se răcească și le servești cu unt, cu cremă de brânză…

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.