Home / Copil / Cheesecake cu ciocolată

Cheesecake cu ciocolată

Ingrediente
220 g ciocolată neagră 70%
220 g smântână pentru frișcă
800 g brânză de vaci cremoasă 
200 g zahăr

6 ouă medii

25 g făină  sau amidon de porumb

1 linguriță esență de vanilie

10 g pudră de cacao

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la220°C și îmbraci o formă de tort de 22 cm cu pereți detașabili cu hârtie de copt și lași deasupra marginii formei circa 4 cm de hârtie.

Pui smântâna într-o crăticioară pe foc, adaugi ciocolata ruptă bucăți și amesteci până se topește, dar având grijă să nu dea în clocot. O lași să se răcească.

Într-un castron mare, mixezi brânza cu zahărul până se înmoaie și adaugi ouăle treptat, având grijă să nu-l pui pe următorul până nu s-a încorporat precedentul.

Adaugi ganache-ul de ciocolată, pudra de cacao, făina cernută și bați până obții un aluat omogen. Torni amestecul în tava de tort pregătită, o introduci în cuptorul încins pentru 40-50 de minute, în funcție de textura dorită. Coci până când partea de sus se rumenește, dar centrul este încă moale.
Scoți forma din cuptor și lași prăjitura să se răcească foarte bine la temperatura camerei, după care desfaci inelul formei, desprinzi hârtia și o așezi pe un platou.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.