Pâine cu urzici

Ingrediente

4 mâini cu urzici proaspete

500 g făină

1 linguriță sare
1/2 pliculeț drojdie uscată
2 lingurițe zahăr brun

350 ml zeamă de urzici
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Mai întâi cureți urzicile, le speli în mai multe ape și le pui la fiert în apă clocotită cu sare. Le fierbi până se înmoaie, după care le scurgi și lași zeama să se răcească. Pui urzicile în blender și le faci un piure fin.

Ceri făina într-un bol mai mare, adaugi pe una dintre marginile vasului zahărul, sarea, uleiul de măsline și drojdia. Pui piureul și zeama de urzici călduță și frămânți un aluat potrivit de tare. Îl acoperi cu un prosop și îl lași la dospit, la loc cald, 30 de minute.

Dai aluatului forma rotundă și o așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Mai lași pâinea la crescut alte 30 de minute, după care o introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 50-60 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.