Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Orez cu dovlecei

Orez cu dovlecei

                                                                                 de la 8 luni/2 porții

Ingrediente:

50 g orez

1 dovlecel

½ legătură pătrunjel

200 ml supă de pui preparată în casă

câteva picături zeamă de lămâie

Mod de preparare

Speli orezul în mai multe ape, apoi îl adaugi în supa de pui care clocotește. Amesteci din când în când ca să nu se prindă. Cureți dovlecelul de coajă și de semințe, dai miezul pe răzătoare și-l adaugi peste orez când acesta este pe jumătate fiert.

Când este gata, dai pilaful deoparte, pui uleiul de măsline și pătrunjelul fin tocat, câteva picături zeamă de lămâie și mixezi totul la blender câteva secunde. Nu trebuie să obții o pastă foarte fină. Depinde de preferințele bebelușului.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.