Home / Viata de familie / Jurnal de tatic / Nu a vrut să fie tată și totuși…

Nu a vrut să fie tată și totuși…

Pentru unii bărbați, vestea  că o să fie tați cade ca un trăsnet. Am primit la redacție povestea lui Silviu.  Ea merită să fie citită de toți bărbații care încă nu sunt tați. Are 32 de ani, iar Livia, fetița lui, 6 ani. Tatăl este foarte implicat în creșterea ei, iubitor, amuzant și recunoaște că nașterea Liviei este cel mai frumos lucru care s-a întâmplat în viața lui. Cu toate acestea, el nu a vrut să fie tată… Nu atunci, nu încă…

„ Lucrurile erau destul de haotice când am aflat că voi fi tată. Tocmai începusem un nou loc de muncă, nu eram căsătoriți, nu aveam casă, stăteam cu chirie, și bani aproape deloc. Greu, foarte greu. Îmi puneam frecvent întrebarea dacă voi fi un tată bun, cum o să ne descurcăm…”, ne povestește Silviu.

 Dragoste la prima vedere

Cele nouă luni de sarcină au trecut și, din prima până în ultima clipă, Silviu nu a simțit niciun atașament deosebit față de copilul nenăscut. Până în ziua în care, pentru prima oară, ochii au întâlnit-o pe Livia.

„ În acel moment, am crezut că este cel mai frumos copil din lume și nu pot descrie dragostea pe care am simțit-o. O dragoste necondiționată. Un copil nu schimbă lumea, dar schimbă ordinea priorităților și universul tău! Venirea pe lume a unui copil dă o nouă semnificație vieții tale”. 

Mesaj pentru bărbatul care era

Când s-a născut Livia, Silviu avea 26 de ani. Dacă s-ar putea întoarce în timp, ce ar spune el bărbatului care era atunci, omul care se temea să devină tată? Iată răspunsul lui: “Nu poți să fii egoist și să te gândești doar la tine. O să devii cea mai importantă persoană pentru copilul tău și asta o să-ți dea sens vieții. Vei avea plăcere să îl faci fericit și fericirea îți va umple sufletul”.

Ce fel de tată?

Ce fel de tată este Silviu pentru Livia? “Știu să fiu strict când trebuie, dar sunt destul de dinamic și permisiv. Livia și cu mine ne jucăm atât cu păpuși Barbie, cât și cu mașinuțe. Jucăm fotbal, ne distrăm foarte mult împreună”.

În plus, își dorește ca fiica lui să-și amintească toate momentele lor de distracție, toate „prostiile” pe care le fac împreună  și, cel mai important, faptul că o iubește enorm și că nu-și dorește nimic în viață decât fericirea ei.

Dacă-l întrebi acum pe Silviu dacă vrea și alt copil, răspunsul este unul scurt: „Bineînțeles!”

Un copil aduce multă magie într-o casă și, da, vreau să mă căsătoresc cu femeia care mi-a dăruit această minune și pe care o iubesc! Vreau să împărtășesc toată fericirea și momentele frumoase cu ele două și cu ceilalți copii care vor veni  în familia noastră“.

Acesta este un mesaj pentru toți bărbații care nu-și doresc copii, care sunt speriați de venirea pe lume a unui copil!

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.