
Ingrediente
2 conserve cu năut
250 g unt
4 linguri ulei
300 g zahăr brun
2 ouă
100 g făină
50 g cacao
½ linguriță sare
1 linguriță praf de copt
½ linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe esență de rom
100 g ciocolată
Mod de preparare
Amesteci făina cu pudra de cacao, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Scurgi năutul și îl pui în robotul de bucătărie cu lama în S. Adaugi untul moale, uleiul, zahărul brun, ouăle și esența de rom. Dai drumul robotului și mixezi până se omogenizează compoziția foarte bine.
Pui amestecul de făină și cacao în robot și omogenizezi foarte bine.
Torni aluatul în tava de aragaz îmbrăcată cu hârtie de copt, netezești și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 40-45 de minute. Faci testul scobitorii. Dacă iese curată, prăjitura este gata. O lași să se răcească, apoi o tai și o decorezi cu ciocolată topită.