Home / Copil / Negresă cu năut

Negresă cu năut

Ingrediente

2 conserve cu năut

250 g unt

4 linguri ulei

300 g zahăr brun

2 ouă

100 g făină

50 g cacao

½ linguriță sare

1 linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

2 lingurițe esență de rom

100 g ciocolată

Mod de preparare

Amesteci făina cu pudra de cacao, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Scurgi năutul și îl pui în robotul de bucătărie cu lama în S. Adaugi untul moale, uleiul, zahărul brun, ouăle și esența de rom. Dai drumul robotului și mixezi până se omogenizează compoziția foarte bine.

Pui amestecul de făină și cacao în robot și omogenizezi foarte bine.

Torni aluatul în tava de aragaz îmbrăcată cu hârtie de copt, netezești și o introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 40-45 de minute. Faci testul scobitorii. Dacă iese curată, prăjitura este gata. O lași să se răcească, apoi o tai și o decorezi cu ciocolată topită.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.