Home / Copil / 5 reguli pentru o disciplină pozitivă

5 reguli pentru o disciplină pozitivă

Stați în casă cu cei mici 24 de ore din 24. Greu, dar pentru o atmosferă cât mai plăcută în familie, îndrăzniți să folosiți disciplina pozitivă. Bine, acest lucru trebuie făcut tot timpul, nu numai în această perioadă. Disciplina pozitivă este disciplina care ajută copilul să se dezvolte în mod echilibrat și sănătos din punct de vedere emoțional și social, pentru a deveni responsabil și independent. Disciplina poate chiar include impunerea unor pedepse, dar non-violente. Iată cinci reguli pentru aplicarea la domiciliu.

1. De la părinți la copii, toți folosim cuvintele „mulțumesc”, „vă rog”  și „iertare”. Fără excepții! Vei crea un climat pozitiv, deschis și respectuos.

2. Vorbim între noi, dar mai presus de toate ne ascultăm cu calm și atenție. Comunicarea nu este o stradă unidirecțională, dinspre părinte spre copil. Toată lumea trebuie să se poată exprima și toată lumea trebuie să învețe să asculte. Aceasta este baza!

3. Suntem consecvenți și constanți. Regulile stabilite pentru familie trebuie să fie aplicate de toată lumea și să aibă întotdeauna aceleași consecințe. Ca părinte, asigurați-vă că sunteți un exemplu bun!

4. Consolidăm comportamente bune și gesturi bune. Am pariat pe pozitiv, deci nu ne amintim de greșeli, ci mai degrabă de modul în care au fost găsite soluția.

5. Acționarea este mai bună decât să reacționezi… și să exagerezi excesiv. Evităm intervenția pe locul emoției. Acesta este motivul pentru care este mai bine să stabilim regulile familiei și să le respectăm. Prioritate au valorile propuse, iar pedepsele trebuie să aibă sens. 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.