rețetă de Alexandra Băltățeanu/de la 2 ani
Ingrediente
200 g pulpă de curcan
150 g piept de curcan
150 g spanac
1 morcov mic
1 dovlecel sau zucchini
2 fire ceapă verde
3 căței de usturoi
1 linguriță cimbru uscat
½ linguriță curcuma
½ legătură pătrunjel tocat
½ legătură mărar tocat
sare
piper
3-4 linguri ulei de măsline
200 ml suc de roșii
5 cartofi mari
100 g cașcaval ras
20 g unt
Mod de preparare
Toci carnea împreună cu ceapa și usturoiul, apoi adaugi morcovul și dovlecelul date pe răzătoare, spanacul, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și mirodeniile. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare, pui amestecul de legume și carne și sotezi până începe să se rumenească. Adaugi 200 ml de apă, lași să 10 minute, după care pui sucul de roșii și mai lași 10 minute.
Între timp, cureți cartofii, îi toci cubulețe și îi fierbi până sunt bine pătrunși. Scurgi apa (dar o păstrezi) și îi pasezi împreună cu untul și puțină apă în care au fiert până obții un piure fin.
Pui carnea și legumele într-un vas termorezistent uns cu unt. Amesteci piureul cu cașcavalul ras și îl întinzi deasupra amestecului de carne. O introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 30 de minute, până când piureul începe să se rumenească ușor deasupra.