Home / Copil / Mic-dejun cu fulgi de ovăz și chia

Mic-dejun cu fulgi de ovăz și chia

Ingrediente

150 g fulgi de ovăz

50 g semințe măcinate de chia

1 lingură miere

400 ml lapte

prune proaspete

afine proaspete pentru servit

Mod de preparare

Pui peste noapte la înmuiat ovăzul și semințele de chia în 800 ml de apă.

A doua zi dimineață pui laptele într-o crăticioară îl aduci la fierbere și pui ovăzul și chia înmuiate, având grijă să amesteci continuu. Lași până se îngroașă, după care dai jos de pe foc. Adaugi mierea, amesteci și pui terciul în boluri.

Îl servești cu fructe proaspete. Noi am ales prune și afine. Sănătos și delicios. Mai poți adăuga  deasupra iaurt în momentul în care îl servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.