Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Merele, fructele-minune

Merele, fructele-minune

Merele sunt printre cele mai consumate fructe în întreaga lume și cu toții știm beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct-minune. Conțin vitaminele A și C, calciu, potasiu, acid folic, fier, fosfor, fibre și antioxidanți, toate prezente în concentrație mai mare în coajă. Iată câteva lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre mere.

 

  • Cel mai bine este să consumăm merele crude, spălate foarte bine, pentru a înlătura pesticidele și chimicalele de pe coajă. Ele stau și la baza multor preparate, precum sosuri, cidru sau suc, dar pot fi folosite în diverse rețete de prăjituri sau feluri principale.
  • Caracteristicile merelor diferă de la un soi la altul și de aceea unele soiuri sunt mai potrivite pentru anumite preparate decât altele. Merele cu gustul dulce sunt potrivite pentru a prepara rețete simple, fără foc, precum sosul de mere. Merele tari, cu un gust aromat, puternic, sunt folosite de regulă în salate, iar cele ușor moi și zemoase pot fi gătite termic.
  • Când cumperi mere, alegi doar merele tari, și nu pe cele moi, nici pe cele care au o culoare pală, crestături, urme vizibile de lovituri sau pe cele deteriorate.
  • Pentru a păstra merele mai mult timp proaspete, așezi merele într-un bol, îl acoperi cu o carpă umedă și pui într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui, de preferat în frigider. Umezeala și temperatura scăzute păstrează merele proaspete pentru mai mult timp decât dacă sunt depozitate la temperatura camerei.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.