Home / Copil / Mere în aluat cu sos de scorțișoară

Mere în aluat cu sos de scorțișoară

Ingrediente

3 mere

2 linguri zeamă de lămâie

PENTRU ALUAT:

150 ml lapte

2 ouă

200 g făină

sare

ulei pentru prăjit

PENTRU SOS:

4 gălbenușuri

40 g zahăr pudră

200 ml smântână pentru frișcă

1 linguriță scorțișoară măcinată

Mod de preparare

Cureți merele de coajă și de semințe, lăsând merele întregi, și le tai felii nu foarte subțiri. Le stropești cu zeamă de lămâie și le lași să se odihnească.

Amesteci cu un tel laptele cu făina cernută și un praf de sare până se omogenizează. Treci inelele de mere prin aluat și le prăjești în ulei încins, la foc mic, până se rumenesc pe ambele părți. Le scoți pe prosoape absorbante.

Pentru sos, bați gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până se îngroașă și lași sosul să se răcească. La final, pui smântâna pentru frișcă și mixezi un minut. Condimentezi cu scorțișoara. Servești inelele de mere presărate cu zahăr pudră, alături de sos.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.