Mere in aluat cu sos de scortisoara, un desert rapid si superdelicios!
Ingrediente
3 mere
2 linguri zeamă de lămâie
PENTRU ALUAT:
150 ml lapte
2 ouă
200 g făină
sare
ulei pentru prăjit
PENTRU SOS:
4 gălbenușuri
40 g zahăr pudră
200 ml smântână pentru frișcă
1 linguriță scorțișoară măcinată
Mod de preparare
Cureți merele de coajă și de semințe, lăsând merele întregi, și le tai felii nu foarte subțiri. Le stropești cu zeamă de lămâie și le lași să se odihnească.
Amesteci cu un tel laptele cu făina cernută și un praf de sare până se omogenizează. Treci inelele de mere prin aluat și le prăjești în ulei încins, la foc mic, până se rumenesc pe ambele părți. Le scoți pe prosoape absorbante.
Pentru sos, bați gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până se îngroașă și lași sosul să se răcească. La final, pui smântâna pentru frișcă și mixezi un minut. Condimentezi cu scorțișoara. Servești inelele de mere presărate cu zahăr pudră, alături de sos.
Pe langa aceste mere in aluat, mai poti pregati si Mere umplute cu branza de vaci!
Foto: Photoland/Profimedia