Home / Copil / Mere umplute cu brânză de vaci

Mere umplute cu brânză de vaci

Ingrediente

70 g mei decorticat

sare

50 g unt

2 gălbenușuri

2 linguri zahăr brun

200 g brânză de vaci

8 caise uscate

20 g stafide

1 linguriță scorțișoară măcinată

100 g miez de nucă

4 mere mari Ionatan

Mod de preparare

Mai întâi opărești caisele și stafidele în apă clocotită, după care le scurgi și tai caisele cubulețe. Topești untul într-o tigaie mai adâncă, pui meiul și îl călești un minut. Adaugi 250 ml de apă, un praf de sare și fierbi 10 minute. Îl lași să se răcească.

Amesteci brânza de vaci cu zahărul, gălbenușurile, scorțișoara, caisele, stafidele, miezul de nucă tocat și meiul rece. Omogenizezi compoziția.

Tai capacele merelor și le scobești. Le umpli cu amestecul de mei, așezi deasupra capacele și pui pe o tavă cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 25-30 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.