Mâncărică de urzici

Ingrediente

500 g urzici proaspete

2 cepe mici uscate

2 linguri rase cu făină

2-3 linguri ulei

4 căței de usturoi medii

sare

Mod de preparare

Cureți urzicile și le speli în 4-5 ape. Cât timp le speli, pui o cratiță cu apă la fiert. În momentul în care apa dă în clocot adaugi urzicile și le fierbi 10 minute. Le scurgi și le treci sub un jet de apă rece. Păstrezi apa în care au fiert .

Pui uleiul într-o cratiță mai mare, adaugi ceapa tocată mărunt și amesteci. Lași până se înmoaie, după care adaugi făina, amestecând să nu se formeze cocoloașe. Pui zeamă de urzici treptat până ajungi la consistența unei smântâni fluide. Adaugi și urzicile tocate mărunt și lași să fiarbă circa 15 minute, la foc mic. Dacă se îngroașă prea tare, mai adaugi zeamă.

Condimentezi cu sare, oprești focul și adaugi usturoiul pisat. Acoperi cratița și lași 10 minute înainte să le servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.